Sudjelovati znači pomagati!

Prikupljena sredstva za stipendiranje 50 studenata s invaliditetom

Prikupljena sredstva za stipendiranje 50 studenata s invaliditetom

Objavljeno:

Uspješan početak humanitarne akcije "Igraj srcem" pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović

U sklopu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion u Žrnovnici pored Senja, treću godinu zaredom organizirana je humanitarna akcija "Igraj srcem". U sklopu golf turnira, pored predsjednice Grabar-Kitarović, sudjelovalo je i oko 60 osoba iz javnog i profesionalnog života te su uspješno prikupljena sredstva za stipendiranje i pomoć jednoj od najranjivijih društvenih skupina – studentima s invaliditetom.

Čak 20 studenata, u akademskoj godini 2017. – 2018., primati će pomoć u obliku jednomjesečnih stipendija kako bi im se bar donekle olakšali studentski dani dok će se stipendiranje studenata iz prijašnjih akcija nastaviti. Zahvaljujući akciji "Igraj srcem" stipendirat će se ukupno 50 studenata s invaliditetom u novoj akademskoj godini.

Osim izravne pomoći studentima s invaliditetom, intencija organizatora je osnažiti zajedništvo, solidarnost i vjeru kako zajedno možemo biti nositelji promjena nabolje. Upravo i zbog te činjenice akcija "Igraj srcem" poprima tradicionalni karakter te postaje platforma putem koje se želi promovirati i poticati društvo jednakih mogućnosti stoga je u planu povećavati fond te osigurati dodatna sredstva kako bi se zahvatio broj od 100 studenata s invaliditetom koji bi na ovaj način primali pomoć za fakultetsko obrazovanje.

Javni natječaj i poziv za ostvarivanje prava na stipendije u akademskoj godini 2017. – 2018. otvoren je od 4. rujna. Na natječaj se mogu javiti svi studenti s invaliditetom s područja Republike Hrvatske, sve do 30. rujna.

Zahvaljujemo svim pokroviteljima i sponzorima!

Generalni
pokrovitelj

Pod visokim pokroviteljstvom
Predsjednice Republike Hrvatske

Medijski
pokrovitelj

Sponzori