Sudjelovati znači pomagati!

Riječ organizatora

Riječ organizatora

Poštovani sudionici prvog humanitarnog golf turnira ORYX Igraj srcem.

Danas, nekoliko dana nakon prvog humanitarnog turnira ORYX Igraj srcem, nakon sređivanja dojmova „u kući“ i mnoštva pozitivnih komentara koje još uvijek primamo od sudionika turnira, eto i mi kao organizator usuđujemo se reći da smo jako zadovoljni. Stvarno je bilo SUPER!

Dojmovi su takvi jer ste Vi, sudionici turnira surađivali fantastično. Satnica događanja bila je poštovana. Sve se odvijalo na vrijeme, s lakoćom i s osmjehom. Vrijeme nas je poslužilo, sakupljeno je duplo više novaca od svih predviđanja, a kao kruna svega došla nam je i predsjednica Republike Hrvatske, visoka Pokroviteljica turnira te se priključila igranju Smart golfa.

Obzirom da se radi o prvom turniru, a sudionici su mu pristupili s velikom odgovornošću, postojao je stanoviti „strah“, odnosno nelagoda vezana za takmičenje. Prije samog početka turnira često su se  čule izjave i pitanja poput: "Je li to pravi golf? Znate, ja nisam nikada igrao golf, ja to ne znam igrati! Ja ipak ne bi igrala, nije to za mene, ja sam Vam baš nisam neki sportski tip. Trebaju li neke posebne cipele za to igranje? Znate ja uglavnom nosim samo štikle! Ima li tu profesionalaca?"

Međutim, svi strahovi i nedoumice riješeni su prije izlaska na teren, kada su se svi okupili u dvorani za sastanke gdje su uzvanicima pojašnjena pravila igre, definirane ekipe te su predstavljeni suci. Svaka ekipa je imala svoga suca koji je nadgledao pravila igre.

Pri dolasku na teren, svima je ubrzo postalo jasno kako je Smart golf igra koja ne zahtijeva nikakve posebne fizičke predispozicije za takmičenje, posebnu odjeću ili obuću doli one jednostavne sportske.

Ekipe su se vrlo srčano prihvatile takmičenja, a suci vrlo odgovorno suđenja. Bilo je puno smijeha i simpatičnih pokušaja uvjeravanja sudaca kako nisu vidjeli neki super pogodak i tuge za promašenim rupama.

Tijekom svečane večere objavljene su pobjedničke ekipe pojedinaca i timova kao i rezultat turnira, što je zapravo bio i glavni cilj turnira. Ukupno su svi igrači osvojili 439.300 kn. Ova sredstva rasporedit će se u fond namijenjen stipendiranju studenata s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi.

Hvala Vam svima na srčanosti kojom ste podržali turnir i na tome što ste doista IGRALI SRCEM!

Organizator

Zahvaljujemo svim pokroviteljima i sponzorima!

Generalni
pokrovitelj

Pod visokim pokroviteljstvom
Predsjednice Republike Hrvatske

Medijski
pokrovitelj

Sponzori