Sudjelovati znači pomagati!

Veladrion i ORYX Grupa u suradnji s partnerima raspisuju natječaj

Veladrion i ORYX Grupa u suradnji s partnerima raspisuju natječaj

Objavljeno:

za stipendiranje studenata s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi

Poslovno turistički kompleks Veladrion pokrenuo je donatorsku akciju pod nazivom „Igraj srcem“. Primarna zadaća ove akcije pomoć je specifičnoj društvenoj skupini, osobama s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi kako bi uspješno završili fakultetsko obrazovanje te postali ravnopravni pripadnici društva u kojemu žive ostvarujući na taj način svoj puni potencijal.

Budući da obitelj predstavlja temelj za formiranje svakog pojedinca evidentno je kako osobe bez obitelji i adekvatne roditeljske skrbi nose dodatni teret na životnom putu, a radi li se pritom o osobama s invaliditetom taj je teret čak i veći.

Upravo i zbog te činjenice važnost ove akcije odmah su prepoznale velike hrvatske tvrtke: generalni pokrovitelj ORYX Grupa, sponzori M SAN Grupa, Žito grupa i Volkswagen, te Večernji list kao medijski partner. Akcija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Akcija započinje 28. srpnja golf turnirom u poslovno-turističkom kompleksu Veladrion u Žrnovnici kod Senja, gdje će osobe iz javnog i profesionalnog života moći izravno, samim sudjelovanjem u adventure golf kupu podržati ovaj humanitarni projekt.

Svaki sudionik će bodove koje osvoji tijekom kupa „ustupiti“ glavnom sponzoru po definiranoj cijeni te na taj način direktno pomoći u prikupljanju potrebnih sredstava. Dodatna financijska sredstva do potrebnog iznosa će osigurati glavni sponzor i organizatori, te će se na taj način osigurati ukupan fond za stipendije za 20 studenata za akademsku godinu 2015. – 2016.

Javni natječaj za stipendije bit će objavljen u Večernjem listu u ponedjeljak 31. srpnja, a na njega će se moći javiti svi studenti s invaliditetom, bez adekvatne roditeljske skrbi, s područja Republike Hrvatske. Natječaj će biti otvoren do 27. rujna, a imena stipendista će biti objavljena početkom listopada, kada će ih službeno primiti i Predsjednica Grabar-Kitarović.

„Kao Predsjednica Republike Hrvatske prihvatila sam pokroviteljstvo nad dobrotvornom akcijom 'Igraj srcem' budući da se mladim ljudima, studentima s invaliditetom bez odgovarajuće roditeljske skrbi omogućuje prilika za obrazovanje. Svi zajedno smo odgovorni za zaštitu prava naših građana kojima je to najviše potrebno. Kao društvo moramo biti uključeni u integraciju osoba s invaliditetom u svakodnevni život. Potrebno je osvješćenje društva da osobe s invaliditetom zaslužuju jednaku šansu kao i ostali građani te im je potrebno omogućiti obrazovanje, prilagođavanje radnih mjesta prekvalifikacijom ili dokvalifikacijom radi ravnopravnog integriranja u društvu. Kako sam i najavila, moj će mandat posebice biti posvećen mladima. Moramo im otvoriti prostor u gospodarstvu, politici i društvenom životu. Moramo im dati posao, moramo im omogućiti obrazovanje. Njihov glas se mora čuti. Želim mnogo uspjeha u nastavku ove iznimno važne dobrotvorne akcije, te se nadam kako ćemo imati još više takvih akcija koje će našim građanima, onima kojima je to najviše potrebno, osigurati iste mogućnosti kakve imaju ostali građani.“, izjavila je Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

„Poslovno turistički centar Veladrion, kao dio Zubak grupe, već je nekoliko puta uspješno organizirao slične akcije poput ove te smo se i ovog projekta prihvatili sa punom odgovornošću i sa puno srca. U Zubak grupi smo potpuno svjesni svoje društvene odgovornosti te smo u zadnjih tridesetak godina i sami bili organizator i nositelj nekoliko sličnih projekta. Do sada smo stipendirali i financijski pomagali preko 130-tero djece, učenika, studenata prema različitim kriterijima. Osim toga smo dodatno, kao suosnivač i jedan od većih financijera Zaklade udruge Prsten sudjelovali u stipendiranju 60 učenika i studenata. Za akciju Igraj srcem smo posebno motivirani te bismo željeli da postane tradicija. Zato se zahvaljujemo svim sudionicima, sponzorima, medijskom pokrovitelju Večernjem listu, a posebno predsjednici republike Hrvatske, gospođi Kolindi Grabar Kitarović na podršci i pokroviteljstvu bez kojeg ova akcija ne bi sigurno uspjela. Mi u Veladrionu smo uvijek ponosni kada možemo pomoći“, rekla je gospođa Marina Huss, članica Uprave AutoZubak-Zagreb.

Gospodin Ivan Zubak, predsjednik Uprave ORYX Grupe naglasio je sljedeće: „Mi u ORYX-u svrhu svog djelovanja definiramo kroz ulogu suvozača koji svačije iskustvo vožnje treba učiniti bezbrižnijim, sigurnijim, ekonomičnijim i zabavnijim. No odmaknemo li se malo od uskog gledišta na pojam vožnje kao vožnje automobila, zapitamo se ima li uzbudljivije i važnije «vožnje» od one koju nazivamo život? I dok je nekima ta vožnja relativno lagana postoje nažalost oni kojima je ona itekako otežana, a činilo nam se da ova specifična ciljna skupina često prolazi «ispod radara». Prepoznali smo ovu hvale vrijednu akciju te nismo oklijevali niti trenutka priključiti joj se. Nadamo se da ćemo svojim sudjelovanjem skrenuti pozornost na ove mlade ljude vrijedne naše pažnje i pomoći im da ravnopravno sudjeluju u svim životnim aktivnostima te potaknuti i druge gospodarstvenike da se pridruže našem cilju.“

 Akcija je osmišljena po načelima socijalno osviještenog i društveno odgovornog poslovanja dok su njeni ciljevi dvojaki. S jedne strane želja je organizatora oživjeti kulturu humanitarnog djelovanja među gospodarstvenicima potičući poslovne subjekte na društvenu uključivost prepoznavanjem i razumijevanjem specifičnih potreba ove društvene skupine dok se s druge strane snaži solidarnost i vjeru da je ovakvim i sličnim akcijama moguće potaknuti pozitivne promjene stvarajući društvo jednakih mogućnosti.

Namjera je organizatora da akcija poprimi tradicionalni karakter te postane platforma putem koje će dvaput godišnje prikupljati sredstva za stipendiranje jedne od najranjivijih društvenih skupina, osoba s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi.

 

Zahvaljujemo svim pokroviteljima i sponzorima!

Generalni
pokrovitelj

Pod visokim pokroviteljstvom
Predsjednice Republike Hrvatske

Medijski
pokrovitelj

Sponzori